Dunheid is een teken van succes: hoe we welvaart verbinden met een figuur en waar het gevaar op de loer ligt

In de moderne westerse cultuur raakt de metafoor “dun – rijk” geleidelijk uit gebruik. Integendeel, de wereld streeft naar een positief lichaam, en als je denkt aan het raamwerk van de nieuwe ethiek, is de figuur als een prestatie banaal en saai. Maar het verband tussen financieel succes en angst blijft te veel eten, en hij is dieper dan de wens om zichzelf te laten zien. Deze angst zorgt ervoor dat je het bord met een dessert steeds opnieuw duwt, geef popcorn in de bioscoop op en schaam je voor je eigen lichaam.

De houding ten opzichte van het lichaam en het uiterlijk verandert afhankelijk van de tijd en plaats. In de middeleeuwen in Rus ‘vulden de meisjes hun shirts onder Sarafan Soloma om meer te kijken, omdat men geloofde dat een dunne vrouw een slechte vrouw is. En ook – arm. Omdat ze geen manier heeft om goed te eten. Olga Makarova, een analytisch georiënteerde psycholoog, is van mening dat je in onze tijd hetzelfde kunt aannemen, maar vice versa.

“Arme mensen kunnen het zich niet veroorloven om voedsel te eten, rijk aan eiwitten, voldoende vezels consumeren (groenten van hoge kwaliteit, bessen). Ze consumeren fastfood, semi -voltooide producten, transvetten. Dit is het voedsel waaruit mensen vetmassa krijgen, legt de expert uit. – Tijd, eten, cultuur zijn veranderd, en nu zal een rijke vrouw liever streven naar harmonie, omdat ze het zich kan veroorloven om goed te eten en te sporten, voor gezondheid zorgen. Plastische chirurgie en liposuctie zijn ook inconsistent. Dit is wat er over het culturele niveau kan worden gezegd. Als we ons vanuit psychologisch oogpunt tot het verband tussen voedsel en geld wenden, dan is het als volgt: beide kunnen een gevoel van veiligheid geven. Je kunt vaak horen dat iemand “stress afslaat”.

Dit is een patroon dat we allemaal letterlijk ontvangen met moedermelk (of uit een fles met een mengsel). Wanneer de baby huilt, wordt hij gevoed, want een babyvoeding is gelijk aan het leven en de veiligheid.

Velen in een stressvolle situatie en op volwassen leeftijd helpt voedsel https://libido-verhogen.com/hoe-het-libido-te-verhogen-bij-vrouwen-na-de-bevalling-advies-rol-van-de-partner/ om een ​​gevoel van veiligheid terug te krijgen

Iedereen leeft met een hoop ervaring van kinderen, niet alleen hun eigen, maar ook familie. Kinderen geboren in de jaren negentig, onthoud dat u zich alleen voor het nieuwe jaar een heerlijk kunt veroorloven. Als je een extra stuk taart eet, is voedsel misschien niet genoeg voor iemand anders: moeder, grootmoeder of jongere broer. Opgroeien, financiële onafhankelijkheid krijgen en het vermogen om te eten in restaurants, zijn deze kinderen nog steeds bang om “omver te werpen”. Angst verwerft een nieuwe vorm: hoewel ik dun ben, is geld in veiligheid. Het alarm vertrekt. Schuld met haar.

We zijn gewend om alles wat ons omringt te controleren, inclusief onze inkomsten en onze eetlust. In 1975 introduceerde de Amerikaanse psycholoog Ellen Langer de term ‘illusie van controle’ – een van de cognitieve verstoringen waarin mensen de neiging hebben om te denken dat ze de gebeurtenissen of situaties kunnen beïnvloeden die niet aan hen zijn onderworpen. Een soort manier om angst te verlichten. En het meest toegankelijke hulpmiddel voor ons is ons eigen lichaam.

De specialist van het TalkTome -team, de RPP -therapeut Luis Gilmanova, gelooft dat de controle over de figuur een onbewuste manier kan worden om het vertrouwen in de toekomst te behouden. Inclusief wanneer de financiële situatie onstabiel is.

“Voor vrouwen is aantrekkelijkheid vooral belangrijk, vaak is dit de basis van zelfbeeld en ontoelaatbaarheid van kleding, middelen om zich voor zichzelf te zorgen in de mate dat het eerder was, kan worden gecompenseerd door het verlangen naar harmonie. Dit is als een goed bekend fenomeen van lippenstift: in crisistijd zijn Scarlet Lips de goedkoopste en eenvoudigste versie van de vakantie, ”de specialistische noten. – De wens om mooi te zijn, vooral tijdens de achteruitgang, ondersteunt de kern van zelfvertrouwen, als het centrum uiterlijk is.

Het lichaam is vaak het voorwerp van onze eigen verwachtingen van onszelf, vooral als de rest van het leven willekeurig is

Pogingen om af te vallen of goed te eten en hun dieet te genezen, nemen de meeste gedachten, en de dominante van denken geassocieerd met de superioriteit van de figuur wordt gevormd ”.

Waarschijnlijk kan de illusie van controle worden vervangen door een dieper bewustzijn van de realiteit. Het tegenovergestelde van controle – acceptatie. Zichzelf en uw mogelijkheden accepteren. Dus onder plastisch chirurgen en cosmetologen is er een actieve discussie over zo’n fenomeen als onredelijke ontevredenheid over hun eigen uiterlijk.

In een aantal studies onthulden dergelijke klanten een hoog niveau van angst of een extreme mate – dysmorfofobie: een psychische stoornis, waarbij een persoon overdreven bezorgd is en bezig is met een klein defect of een kenmerk van zijn lichaam. De overtuiging dat controle over je eigen lichaam het niveau van angst voor verzakking in andere gebieden vermindert, zijn duidelijke gevolgen. Dit zijn eetstoornissen (zoals anorexia, dwangmatige te veel eten) en problemen met zelfvertrouwen en maagziekten.

Olga Makarova voegt eraan toe dat zowel voedsel als geld worden geassocieerd met gevoelens. Beiden kunnen zowel een manier zijn om contact met hen te maken en te vermijden. Als het bij de eerste duidelijk is, dan vereist de tweede een verklaring.

“Het gebeurt dat mensen vol relaties zijn. Soms is dit zo’n teken van stabiliteit en veiligheid – letterlijk begonnen ze beter te eten. En soms is het “jammen van gevoelens” wanneer iets niet genoeg is in de relatie (of misschien, integendeel, iets is te veel), maar er is geen manier om het te bespreken. Met wat we kopen voor geld, kan er ook zo’n verhaal zijn. Een poging om bijvoorbeeld een gevoel van iets of iemand te kopen, de mogelijkheid om geaccepteerd te worden, is om dingen van bepaalde merken te kopen. Of een poging om de erkenning van een ouder te kopen en het recht om te bestaan ​​- het allerbeste, de meest duur of de meest levendige, de vreemdste om nauwkeurig te worden opgemerkt. Natuurlijk, zelden als we het tegen onszelf zeggen: “Ik koop nu deze zeer dure” Bentley “van felroze en in steentjes, zodat ik ook werd getoond op tv, die mijn bestaan ​​in de kindertijd negeerde, merkte me eindelijk op”. Nee, natuurlijk, alles gebeurt in het onbewuste, en we zeggen: “Ik wil gewoon deze auto”.

Een van onze mentale verdedigingen wordt geactiveerd en we rationaliseren -“Bentley” is gewoon comfortabel “, we afschrijven -” Ja, ik heb de eerste gekocht “, we projecteren -” Ik vervul gewoon de droom van mijn grootmoeder, ze wilde altijd al rijden ” Bentley “. Maar in werkelijkheid combineren we met een bepaalde behoefte, die niet op een andere manier kan worden gerealiseerd (vooral omdat we het niet realiseren).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *